Hoe het libido te verhogen: 5 effectieve technieken

Hoe het libido te verhogen: 5 effectieve technieken

Hoe vaak kom je er niet achter dat de vrouw van wie je houdt simpelweg haar interesse in jou heeft verloren? In de zeldzame gevallen dat er geslachtsgemeenschap plaatsvindt, is dat zonder veel emotie of plezier. De zaak is dat uw significante andere het seksuele verlangen naar u, of beter gezegd het libido, heeft verloren. Lees meer hierover in dit artikel.

Wat is libido?

Libido (Latijn voor verlangen, instinct) is seksueel verlangen en seksueel instinct. Soms wordt de term aangeduid als ‘seksuele lust’ en ‘seksuele energie’. Het libido speelt een belangrijke rol in de psychologische theorieën van Sigmund Freud en Carl Gustav Jung. In de psychoanalyse is het libido de aanduiding voor de seksuele drift, de basis voor instinctieve energie en seksuele begeerte, die voortkomt uit het onderbewuste en gericht is op het bereiken van genot.

Het libido wordt geregeld door androgenen, die voornamelijk in de bijnieren worden geproduceerd en voor ongeveer 40% in de eierstokken.

Hoe kun je je libido snel stimuleren

Het goede nieuws is dat aan een gebrek aan libido altijd iets gedaan kan worden. Het belangrijkste is dat het probleem niet moet worden onderschat en zo snel mogelijk moet worden aangepakt. Als u ook een van de mensen bent voor wie seks taboe is, probeer dan de volgende tips toe te passen voordat u naar een specialist gaat.

Deze verandering kan uw verloren libido binnen enkele weken herstellen.

 1. Vermijd het innemen van medicijnen.
 2. Probeer zoveel mogelijk te ontspannen (een massage of lichaamsbeweging kan helpen).
 3. Probeer preparaten met actieve ingrediënten die de geslachtsdrift helpen verhogen, zoals ginkgo biloba of kraaienvoet. Beide zijn zonder recept verkrijgbaar.
 4. Acupunctuur heeft een goed effect.
 5. Speciale oefeningen om de bekkenbodem te versterken kunnen vooral vrouwen helpen.

Hoe het libido bij mannen te verhogen

Als je het gevoel hebt dat je geleidelijk je seksueel verlangen verliest en dat geslachtsgemeenschap een routine wordt zonder enige vorm van plezier, is dit misschien een goed moment om je libido op peil te houden. Probeer de volgende tips in praktijk te brengen.

 1. Alcohol. Alcoholische dranken verlichten stress, spanning en angst, die in de meeste gevallen de boosdoeners zijn van verminderde zin in seks. Wees echter voorzichtig, terwijl één glas alcoholische drank je aangenaam ontspant, kan een tweede het tegenovergestelde effect hebben!
 2. Sigaretten. Ja, ook sigaretten en regelmatig roken leiden tot een verlies van seksueel verlangen. Het is zeker geen eenvoudige zaak, maar probeer in het belang van je libido (en niet zomaar!) te stoppen met roken en volg de hormonale veranderingen. Roken heeft een negatief effect op de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen door vernauwing van de bloedvaten.
 3. Afvallen en het eraf houden. Reeds licht overgewicht leidt tot een verminderde zin in seks. Overgewicht heeft een grote invloed op het gevoel van eigenwaarde en veroorzaakt vaatziekten, die weer leiden tot een verminderde bloedtoevoer naar de geslachtsorganen.
 4. Een gezonde voeding. Iedereen weet waarschijnlijk dat fruit en groenten de gezondste en meest natuurlijke voedingsmiddelen voor de mens zijn. Probeer vlees en brood (die essentieel zijn voor het mannelijk lichaam) aan te vullen met rauwe groenten en fruit en u zult zien dat een dergelijk dieet uw productiviteit sterk zal verhogen.
 5. Genoeg beweging en fysieke activiteit. Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen erg belangrijk voor je algemene gezondheid, het helpt ook om je libido op peil te houden. Voldoende beweging helpt de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen te verbeteren, wat essentieel is voor het seksueel verlangen.

Hoe het libido bij vrouwen te verhogen

Hoe het libido bij mannen te verhogen

 1. Neem een moment voor jezelf. Toen jullie voor het eerst verkering kregen, was het een echte orkaan van passie, maar na verloop van tijd werd de kracht ervan steeds kleiner, dus wat, nu lijkt het op een uitgedoofde vulkaan?

Onderzoekers van de Universiteit van Californië concludeerden in een studie uit 2006, gepubliceerd in het tijdschrift Psychology Today, dat de verantwoordelijkheden die vrouwen hebben naarmate ze ouder worden – werk, kinderen, huishouden en andere verantwoordelijkheden – hiervoor verantwoordelijk zijn.

Dus, huur een oppas en ga ergens een weekend heen met z’n tweeën. Het hoeft geen romantisch uitstapje te zijn, net genoeg om in bed te blijven. Een weekend zonder de kinderen in huis telt niet. Ga ergens heen. Minstens 10 km van huis, waar niets je eraan zal herinneren dat je in plaats van “hersenloos wentelen” liever de woonkamer stofzuigt.

 1. Doe het rustig aan. Er is geen grotere vijand voor het libido dan stress. Het overvalt je op het werk, thuis, het verjaagt elk verlangen naar een passionele avond…

Terwijl mannen seks gebruiken als ontspanning, moeten vrouwen daarentegen ontspannen zijn om hun libido op peil te houden. Dit is de conclusie van een studie van Harvard Medical School´s Health Publications. Deskundigen raden daarom aan niet tot het einde van de dag te wachten met erotiek, wanneer beide partners uitgeput zijn, maar het te verplaatsen naar de ochtend, wanneer er voldoende energie is.

 1. Zeg maar dag tegen de verveling. Het is begrijpelijk dat je na 15 jaar huwelijk waarschijnlijk geen standje meer kunt bedenken dat je nog niet hebt geprobeerd, en dat stereotype zal zich tot op zekere hoogte weerspiegelen in je slaapkamer.

Aan de andere kant is er geen enkele reden om genoegen te nemen met routinematige seks met het licht uit. Uit een studie die psychologen van de Harvard Universiteit in 2004 uitvoerden, bleek dat het stereotype in bed de meeste koppels treft die langer dan 6 maanden samen zijn. Dus, probeer erotische speeltjes te kopen, kijk volwassen films, verwerk geschikte rekwisieten in je spelletjes, of vervang in ieder geval af en toe je bed door een meer opwindende plek.

 1. De kracht van complimenten. Dit punt is vooral bedoeld voor mannen. Klaagt ze dat ze de laatste tijd veel is aangekomen, of heb je haar er zelf over verteld? Is haar libido en daarmee jullie seksleven op sterven na dood? Probeer deze twee dingen samen te voegen en je krijgt de oorzaak en ook de gemakkelijkste oplossing voor het probleem.

Help haar haar verloren vertrouwen terug te winnen door te herhalen dat je haar leuk vindt, of door haar te complimenteren. Je zult beloond worden met de terugkeer van haar libido!

 1. Nogmaals, het is voeding. Wetenschappers bezingen unaniem de opwindende eigenschappen van bepaalde voedingsmiddelen. Ga naar een restaurant en bestel zeevruchten, vooral kreeft.

Kreeften zijn een rijke bron van fosfor, dat onder meer het vaginale slijmvlies helpt bevochtigen. De consumptie ervan helpt het libido te verhogen en het plezier te maximaliseren. Als het je lukt om wortels of amandelen in je maaltijd op te nemen, beschouw jezelf dan als een winnaar! Het betacaroteen dat erin zit, verhoogt de bloedspiegel van progesteron, een hormoon dat rechtstreeks van invloed is op het libido.

Kruiden en vitaminen die het libido verhogen

Natuurlijke middelen kunnen ook een belangrijk effect hebben op het libido. Er zijn veel planten in de natuur die de oorzaken van een verminderd libido kunnen harmoniseren en het seksueel verlangen kunnen verhogen.

Hoe de geslachtsdrift bij vrouwen te harmoniseren en te verhogen

Damiana (Turnera prostrata). Harmoniseert het hormonale en immuunsysteem van vrouwen. Verhoogt de algemene energie en vitaliteit. Werkt als afrodisiacum.

Rhodiola rosea. Harmoniseert het zenuwstelsel, waardoor de vermindering van het libido als gevolg van overmatige stress wordt geminimaliseerd. Rhodiola heeft overigens een positieve invloed op de seksuele functie bij beide geslachten.

Eucalyptus en aloë vera. In gelvorm helpt het een gezond vaginaal epitheel te behouden, waardoor het vrouwelijk seksueel genot toeneemt.

Collageen en elastaan. Naast het positieve effect op het libido houdt het de huid in de intieme zones gezond en soepel.

Dudnik chinensis. Het heeft een positief effect op het hormonale systeem en verhoogt het libido. Overigens is deze plant een belangrijk bestanddeel van Angelica, een medicijn om het libido bij vrouwen te verhogen.

Hoe de geslachtsdrift bij mannen te harmoniseren en te verhogen

Siberische ginseng (eleutherococcus prickly). Helpt het algemene uithoudingsvermogen te vergroten. Helpt ook de kwaliteit van erecties en seksueel genot bij mannen te verbeteren.

Koreaanse ginseng. Verhoogt de oxygenatie en het algehele uithoudingsvermogen van het lichaam, wat tot uiting komt in de seksuele gezondheid en het libido van de man.

Yohimbe extract. Naast het verhogen van het libido, verlengt het ook de geslachtsgemeenschap.

Mangosteen. Harmoniseert, versterkt en verhoogt de vitaliteit.

Guarana extract. Verhoogt het libido, versterkt het lichaam.

Vitaminen en micronutriënten

 • Vitamine A
 • B-vitaminen: B1 (thiamine), B2 (riboflavine), B3 (niacine), B4, B5, B6, B7, B12
 • Vitamine C
 • Vitamine E
 • Calcium
 • Iron
 • Zink.

Vergelijkbare berichten