Hoe je je libido een boost geeft. Tips van een seksuoloog

Hoe je je libido een boost geeft. Tips van een seksuoloog

Het libido is de seksuele aantrekking tot een persoon van het andere geslacht of het seksuele verlangen. Het is een proces dat inherent is aan de evolutionaire ontwikkeling van alle levende wezens op aarde. Bij mensen verschilt het aanzienlijk van dieren doordat het een psychologische component heeft. Heel vaak is dit de oorzaak van het probleem, dat wordt omschreven als een gedeeltelijk of zelfs volledig gebrek aan libido. In de eerste plaats zijn er altijd de natuurlijke instincten, die gebaseerd zijn op onze vijf zintuigen, en hun interactie wordt verzorgd door hormonen. En juist het hormonale niveau van de mens is de basis die onze geslachtsdrift in stand houdt en stimuleert. Als gevolg daarvan begint het libido af te nemen naarmate we ouder worden. Maar de moderne medische kennis kan de waarde van de geslachtshormonen niet alleen ondersteunen, maar ook verhogen, en als gevolg daarvan het libido verhogen.

Er zijn twee manieren om deze kwestie aan te pakken:

Er zijn twee manieren om deze kwestie aan te pakken

De eerste, gemakkelijke manier om het libido van een man of vrouw te verhogen is om de natuur te bedriegen, naar de apotheek te gaan, een erectiemiddel te kopen en voor korte tijd de gewenste resultaten te krijgen.

De tweede, die langer duurt, maar gunstiger is voor het lichaam, de gezondheid en het gevoel van eigenwaarde. De tweede is langer, maar gezonder voor je lichaam, je gezondheid en je gevoel van eigenwaarde:

  • Veranderingen in levensstijl, afstand nemen van adrenaline, meer lichamelijke activiteit…
  • Veranderingen in het eetpatroon, het principe “minder maar vaker” en vermindering van koolhydraten tot 40% van de maaltijden. Verhoging van de energetische voeding: citroen, honing, noten, broccoli, alle groene vruchten en groenten.
  • Het gebruik van sportvoeding in correcte en beproefde schema’s.
  • In gevallen van duidelijk andro-deficiëntie, substitutietherapie met geneesmiddelen zonder bijwerkingen

Met een psychologische component, rationele psychotherapie voor koppels (seksuologie) gebaseerd op vertrouwen, wederzijds respect, een verlangen om elkaar te steunen en een schouder te bieden om op te leunen.

Wij hebben kennis en vaardigheden op alle gebieden. Wij weten wat we moeten doen als je je libido kwijt bent en hoe we het probleem kunnen oplossen! Als je het verlangen, de tijd en de mogelijkheid hebt, helpen we je graag.

Vergelijkbare berichten