Hoe het libido te verhogen bij vrouwen na de bevalling. Advies. Rol van de partner

Hoe verhoog je je libido na de bevalling. Advies van deskundigen

Een verminderd libido bij vrouwen na de bevalling is een van de meest voorkomende redenen voor stellen om hulp te zoeken bij een seksuoloog. Het probleem mag alleen door een specialist worden behandeld; trainingen en seminars over “Hoe het libido te verhogen na de bevalling” moeten alleen als cognitief worden beschouwd. Ze zijn vaak nutteloos omdat de docenten geen rekening houden met de individuele kenmerken van de persoon en algemene aanbevelingen geven.

Oorzaken van een verminderd libido

Oorzaken van een verminderd libido

Er zijn 2 groepen redenen waarom een vrouw na de bevalling minder zin in seks kan hebben:

  1. Fysiologisch – hormonale veranderingen in het lichaam als gevolg van zwangerschap en borstvoeding. Deze groep omvat ook enkele ziekten die vaak ontstaan tijdens de postpartumperiode – vaginisme, spruw, colpitis.
  2. Psychologisch – moeilijke relaties met uw partner (echtgenoot), ontevredenheid met uw figuur, postnatale depressie, zorgen over de gezondheid van de baby.

Soms kan de geslachtsdrift verminderen door het gebruik van hormonale anticonceptiemiddelen en/of antidepressiva. In dat geval kan het probleem worden opgelost door de medicatie te stoppen en te vervangen door een andere met een vergelijkbaar effect.

Hoe het libido van een vrouw te verhogen

Hoe het libido van een vrouw te verhogen
Libido Verhogen

Er zijn een aantal aanbevelingen van artsen die, indien nauwkeurig opgevolgd, kunnen helpen de geslachtsdrift van een vrouw na de bevalling te verhogen. Je moet geduld hebben – er zullen geen snelle resultaten zijn, maar verbetering komt al na 2 weken. Hoe verhoogt u het libido bij vrouwen na de bevalling zonder gebruik van medicijnen? De volgende aanbevelingen moeten worden opgevolgd:

  1. Het is essentieel voor een nieuwe moeder om wat vrije tijd te nemen. Het is mogelijk om te regelen dat familieleden op de baby passen en om alleen uit te rusten. Het is belangrijk dat de vrouw voldoende slaap krijgt (minstens 6 uur goede nachtrust is noodzakelijk) en dat ze tijd voor zichzelf kan nemen – voor wandelingen alleen in het park, winkelen, of een koffie met vrienden.
  2. Heroverweeg uw dieet. Als er geen strikte medische beperkingen zijn tijdens de borstvoeding, moeten afrodiserende voedingsmiddelen in het menu worden opgenomen. Deze omvatten donkere chocolade, paprika’s, bananen en mango’s, alle noten en citrusvruchten. Gember, saffraan, nootmuskaat en kruidnagel moeten worden toegevoegd aan gerechten.
  3. Vermijd lichamelijke activiteit niet. Lichaamsbeweging moet regelmatig zijn, maar gematigd. Ten eerste helpt het om overtollig gewicht kwijt te raken, waardoor u zelfvertrouwen krijgt en de twijfels over uw uiterlijk verdwijnen. Ten tweede normaliseert lichaamsbeweging alle organen en weefsels.
  4. Introduceer elementen van afwisseling in de seks. Een man (of partner) kan ook het libido van een vrouw na de bevalling herstellen. Hij kan dit doen door verschillende seksspeeltjes te gebruiken bij liefdesspelletjes en door het voorspel te verlengen. En na het leren kennen van nieuwe sensaties en het voelen van de zorg van haar geliefde man, zal de vrouw zelf haar verlangen naar geslachtsgemeenschap met hem openbaren.

Apotheken verkopen medicijnen die het libido verhogen. Maar deze mogen alleen worden ingenomen op advies van een arts, die de noodzaak om uw libido met medicijnen te verhogen zal bevestigen.

Vergelijkbare berichten