Het seksuele dieet, of hoe het libido te verhogen: wat mannen en vrouwen moeten weten

Waar gaat het libido heen en hoe krijg je het terug?

Een regelmatig seksueel leven is de sleutel tot harmonie in het gezin. Maar wat moet je doen als één (of zelfs twee) partners het verlangen verliezen om elkaar in bed te plezieren?

Wanneer een dergelijke situatie zich voordoet, zoeken mensen vaak naar manieren om het libido te verhogen met pillen. Apotheekstimulerende middelen hebben echter een aantal bijwerkingen en veroorzaken vaak ongewenste gevolgen. Seksuele disfunctie kan ook worden genezen met “grootmoederlijke methoden” – met behulp van bepaalde voedingsmiddelen, kruiden en planten.

En terwijl we eerder alles over de G-spot hebben behandeld, gaan we het nu hebben over hoe je de idylle in bed kunt houden. We hebben bekeken waarom de zin in seks verloren kan gaan, hoeveel iemand moet vrijen om altijd tevreden te zijn, en hoe je het libido voor mannen en vrouwen kunt verhogen met traditionele methoden.

Wat is libido en is het “normaal”?

Veel mensen zijn gewend te denken dat libido gewoon het seksuele verlangen is om genot te bereiken tijdens de coïtus met een partner. Psychoanalytici beweren echter dat er een diepere betekenis achter het begrip libido zit; het is een energie die verschillende vormen kan aannemen. Er is ook een theorie dat libido zich niet alleen kan manifesteren in relatie tot mensen, maar zelfs in relatie tot hobby’s of creatief werk.

Er is geen duidelijke definitie van de mate van “normaal” libido: sommige mensen hebben één keer per week seks, terwijl anderen elke dag seks willen hebben. Het is niet ongewoon dat het libido verandert met de leeftijd, externe omstandigheden, de dagen van de cyclus van een vrouw en andere factoren. Bij jonge mannen is het libido bijvoorbeeld veel hoger dan bij meisjes – dit komt door de ophoping van zaadvocht, waar het lichaam zich van moet ontdoen. Bij vrouwen is het libido zeer variabel en kan het zelfs in de meest onverwachte omstandigheden afnemen.

Het probleem is gekomen van waar je het niet kon verwachten, of waarom het libido faalt

Het probleem is gekomen van waar je het niet kon verwachten, of waarom het libido faalt

Zoals we al hebben vastgesteld, kunnen veel factoren het seksuele verlangen beïnvloeden. Meestal merken mensen veranderingen in hun seksleven na hun veertigste. Bij mannen bijvoorbeeld begint het testosterongehalte vanaf de leeftijd van 30 jaar met ongeveer 1-1,5% per jaar te dalen, en het lichaam van vrouwen begint zich voor te bereiden op ernstige hormonale veranderingen (menopauze) na het vierde decennium, die frequente stemmingswisselingen, apathie, prikkelbaarheid en bijgevolg een afname van het libido kunnen veroorzaken.

Maar er zijn andere factoren dan leeftijd die een verminderde zin in seks kunnen veroorzaken.

Chronische stress

Als je voortdurend prikkelbaar en angstig bent, verminderen adrenaline en cortisol – de stresshormonen – progesteron (bij vrouwen) en testosteron (bij mannen), zodat het lichaam deze tekort komt, waardoor het seksuele verlangen afneemt.

Bovendien put stress ons lichaam uit en kan het paniekaanvallen veroorzaken, waardoor het moeilijk wordt om je op je partner te concentreren en van seks te genieten.

Medicijnen innemen

Sommige geneesmiddelen verlagen het gehalte aan B-vitaminen in het lichaam, waardoor het de bestanddelen mist die het nodig heeft om goed te blijven presteren. Antibiotica hebben bijvoorbeeld de neiging de androreceptoren te blokkeren en de spermogenese te remmen, waardoor de testosteronspiegel bij mannen daalt.

Het nemen van anticonceptiepillen kan bij vrouwen leiden tot hormonale onevenwichtigheden, wat bijna altijd leidt tot een afname van het libido.

Uitputtende sportactiviteiten

Sporten is goed, maar niet als het gaat om uitputtende trainingen die het seksuele verlangen verminderen. Voor vrouwen is zware lichaamsbeweging gevaarlijk na de eisprong en vóór de menstruatie, omdat het leidt tot een gebrek aan geslachtshormonen en een vitaminetekort.

Het is belangrijk dat mannen het testosterongehalte niet laten dalen door constante en zware training: een optimaal evenwicht moet worden gehandhaafd en het lichaam mag niet worden belast.

Slaapstoornissen

Vaak wordt de vraag hoe het libido bij mannen en vrouwen te verhogen in verband gebracht met verstoringen in de kwaliteit en de duur van de slaap. Weinig mensen staan er bij stil, maar een late nachtrust kan het seksuele verlangen verminderen en zelfs een negatieve invloed hebben op de psyche, waardoor prikkelbaarheid ontstaat. Slaapstoornissen veroorzaken een toename van de productie van het hormoon prolactine, dat de testosteronproductie vermindert.

Ongepaste voeding en alcoholmisbruik

Vette en zware maaltijden, fastfood en alcohol kunnen niet alleen gewichtstoename veroorzaken, maar ook een verlies van verlangen om je partner in bed te plezieren. De werkzaamheden van de bijnieren, de lever en tot op zekere hoogte de nieren beïnvloeden namelijk het productieproces van mannelijke en vrouwelijke hormonen. Bovendien neutraliseert alcohol de vitaminen B en C, wat leidt tot vitaminehonger en het libido aantast.

Het sexy dieet: welke voedingsmiddelen helpen het libido te verhogen

Het sexy dieet: welke voedingsmiddelen helpen het libido te verhogen

Volksmethoden zijn niet alleen effectief maar ook zeer nuttig. De regelmatige consumptie van deze producten kan u helpen uw geslachtsdrift terug te krijgen.

Hoe het libido te verhogen bij vrouwen met folk remedies

We zijn er al achter gekomen dat het libido bij vrouwen na de 40 deels afneemt, wat leidt tot misverstanden met een partner en soms het gevoel van eigenwaarde en stemming aantast. Er zijn genoeg manieren om dit probleem op te lossen zonder naar de apotheek te hoeven rennen voor speciale medicijnen. Ook natuurlijke gaven kunnen helpen om je seksleven te verbeteren, weet alleen hoe je ze op de juiste manier gebruikt.

Hou van nuttige kruiden en planten

Van citroengras, wilde yam, ginseng en selderij wordt al lang aangenomen dat ze het seksuele verlangen verhogen. Het wordt aanbevolen ze te drinken voor vrouwen die onder stress en constante nerveuze spanning staan. De bovengenoemde planten zijn lichte afrodisiaca die worden aanbevolen in de vorm van infusies en afkooksels, culinaire kruiden. U kunt ze ook gebruiken voor inhalaties.

Vergeet yoghurt en kefir niet

Zuivelproducten kunnen ook helpen bij een laag libido. Kefir en yoghurt bevatten probiotica die een gezonde vaginale microflora ondersteunen. Deze producten helpen ook de symptomen van het premenstrueel syndroom te verlichten.

Gebruik rode wijn als medicijn

Medici hebben kunnen aantonen dat rode wijn ook bij vrouwen het libido kan verhogen. Een of twee glazen van deze drank verhoogt de productie van stikstofmonoxide in het lichaam, dat de wanden van de bloedvaten ontspant.

Eet regelmatig vis

Vette zeevis, vooral zalm, makreel en zalm, bevatten grote hoeveelheden meervoudig onverzadigde vetzuren zoals Omega-3. Deze stoffen verhogen de geslachtsdrift en het seksuele uithoudingsvermogen. Vrouwen wordt ook aangeraden vette zeevis te eten, omdat het de stemming verbetert en helpt stemmingswisselingen tijdens PMS gemakkelijker op te vangen.

Neem spinazie op in je dieet

Dit product bevat kalium, ijzer en foliumzuur, die de seksuele activiteit verhogen. Spinazie is ook een waardevolle bron van chlorofyl, waarvan de formule bijna identiek is aan die van hemoglobine.

Hoe het libido van een man te verhogen met volksmiddelen

Ontdek de voordelen van aloë en honing

De voordelen van aloë-sap zijn al generaties lang bewezen. Het is bewezen dat het product vele kwalen geneest en in combinatie met honing heeft het ook een gunstig effect op de potentie van het lichaam. Bij regelmatig gebruik van een mengsel van puur aloë-sap en honing is er een aanhoudende erectie omdat het de vulling van de holle lichamen van de penis verbetert. Ook vindt dankzij deze producten het opwindingsproces met maximale efficiëntie plaats.

Vervang snoep door fruit

Een teveel aan suiker in het lichaam leidt niet alleen tot gewichtstoename, maar ook tot intieme problemen. Ook de voortdurende consumptie van snoep, gebak en suikerhoudende frisdrank leidt tot zwakte en bijgevolg tot verminderde seksuele activiteit en uithoudingsvermogen. Fruit is een uitstekende bron van vezels en een alternatief voor snoep. Zo stimuleren bananen en druiven de bloedtoevoer naar de geslachtsorganen, waardoor de opwinding toeneemt, terwijl appels en ananas de kwaliteit van de smering en het sperma verbeteren.

Vergeet de olijfolie niet

Vreemd genoeg kan regelmatige consumptie van olijfolie ook een positief effect hebben op je potentie. Het verbetert het cardiovasculaire systeem en verhoogt daardoor de bloedcirculatie. Olijfolie bevat ook oliezuur, dat de lever helpt goed te werken, die verantwoordelijk is voor de verwerking van oestrogenen, en hun verhoogde niveaus hebben een negatief effect op de potentie.

Drink de juiste theeën

Thee kan ook worden gebruikt om het mannelijk libido te verhogen. Lvan thee en gemberdrankjes kunnen het seksuele verlangen helpen verhogen, vooral als je ze regelmatig drinkt voor het slapen gaan.

De infusie van bezemkruid, munt, brandnetel, sint-janskruid en klaver kan ook helpen de gezondheid van de man te verbeteren. Veel mensen laten deze methode links liggen, maar wie niet lui is om zelf dergelijke thee te brouwen, merkt een golf van kracht en energie op, die een aanzienlijke invloed heeft op het seksuele leven.

Verhoog de hoeveelheid ijzer

Hier is het geen kwestie van meer trainen in de sportschool, maar van het verbeteren van je dagelijkse voeding. IJzer is essentieel voor de zuurstoftoevoer naar de cellen en een verminderde geslachtsdrift kan een van de symptomen zijn van een ijzertekort. U moet voedingsmiddelen die rijk zijn aan dit bestanddeel aan uw dieet toevoegen, zoals rundvlees, lever, rode bieten, bittere chocolade, spinazie en cashewnoten.

Iedereen kan te maken krijgen met een afname van het libido. Het is normaal dat dit gebeurt met de leeftijd, maar als het zich voordoet tussen 20 en 40 jaar, moet u niet aarzelen om actie te ondernemen. Het is nooit een slecht idee om naar een specialist te gaan die u kan helpen begrijpen wat de oorzaak is van uw verminderde geslachtsdrift en de juiste behandeling kan vinden op basis van geslacht, leeftijd en levensstijl.

Vergelijkbare berichten