Mannelijk libido: hoe het verlangen te verhogen?

Mannelijk libido: hoe het verlangen te verhogen?

Er zijn verschillende redenen die het mannelijk libido kunnen beïnvloeden: maar kan een man zijn verlangen hervatten wanneer hij bepaalde fysieke of emotionele omstandigheden ervaart?

Blijf luisteren naar dit bericht om te begrijpen wat de oorzaak is van verlies van verlangen en hoe het mannelijk libido kan worden verbeterd.

Redenen voor gebrek aan mannelijk libido

Veel mannen komen op kantoor en melden dat ze geen interesse meer hebben in seks. In veel gevallen veroorzaakt een laag mannelijk libido veel leed en ze willen begrijpen wat ze kunnen doen om het probleem op te lossen.

Een verlies van libido bij mannen kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, variërend van hormonale problemen zoals een laag testosterongehalte, tot psychiatrische (depressie), psychologische (angst) of neurologische (beroerte) factoren.

In veel gevallen van chronische ziekte is het nodig geneesmiddelen te gebruiken die de geslachtsdrift veranderen, zoals antidepressiva, anti-androgenen, antihypertensiva en zelfs diuretica.

Een andere belangrijke factor die bijdraagt tot een laag libido is het misbruik van drugs of alcohol.

Daarnaast moderne angsten zoals Covid-infectie, stress door negatieve financiële gevolgen, een crisis in een romantische relatie of familieproblemen.

Een andere zeer bepalende factor in de libidokwestie is dat de man erectiestoornissen heeft ontwikkeld, hetzij om gezondheidsredenen, hetzij vanwege weinig seksuele stimulatie, wat kan leiden tot atrofie van het geslachtsorgaan.

Mannen met obstructieve slaapapneu kunnen ook een laag testosteron en libido hebben, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine. Ook mannen die geen apneu hebben maar een beperkt slaapregime, kunnen last hebben van een laag libido.

Zie meer in deze video:

Hoe verhoog je het mannelijk libido?

Hoe verhoog je het mannelijk libido?

Het mannelijk libido kan van nature variëren tussen mannen. Sommigen zullen meer zin in seks hebben dan anderen. Toch komt verlies van mannelijk libido gedurende het hele leven vaak voor als gevolg van specifieke situaties, maar als het probleem lang aanhoudt en leed veroorzaakt, is een onderzoek noodzakelijk.

Medisch onderzoek is daarbij heel belangrijk, want vaak kan het verlies van libido een teken zijn dat er iets mis is in het lichaam. Er zijn verschillende zaken die door deskundigen moeten worden geanalyseerd.

De medicamenteuze behandeling van het gebrek aan lust bij de man varieert afhankelijk van de situatie, maar kan medicatie omvatten om het mannelijk libido te verhogen.

Naast gespecialiseerde artsen die beoordelen of de patiënt problemen heeft zoals diabetes (die de seksuele functie ernstig aantast), zoals endocrinologen; of zelfs hartproblemen (die problemen veroorzaken met de vascularisatie in het hele lichaam, inclusief de penis, waardoor de erectie wegvalt), zoals cardiologen; zal de patiënt ook hulp nodig hebben van een specialist op het gebied van seksuele gezondheid, namelijk een androloog.

Deze arts kan beoordelen of een man problemen heeft met lage niveaus van testosteron, het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, als gevolg van een probleem dat in de volksmond bekend staat als andropauze, waarbij het mannelijk libido ernstig is aangetast.

In het kort:

1- Beoordelen van externe omgevingsfactoren: crises op het werk, thuis, met de kinderen, enz;

2- Slaap, lichaamsbeweging en voeding verbeteren;

3- Het testosterongehalte controleren en zo nodig individueel aanpassen;

4- Controleer de noodzaak om medicijnen te combineren om de neurotransmitters van de hersenen, die het libido regelen, in balans te brengen;

5- Controleer de gebruikte geneesmiddelen en pas ze zo nodig aan;

6- Seksuele (of paren) therapie;

7- Behandeling van eventuele erectiestoornissen.

Dalend testosteron vermindert het libido

Dalend testosteron vermindert het libido

Testosteron begint af te nemen vanaf de leeftijd van 30 jaar, maar vanaf 40 jaar kan het elk jaar met 1% dalen en op een zeer laag niveau blijven, wat de seksuele functie belemmert.

In deze gevallen zal de arts verschillende tests uitvoeren om na te gaan of de patiënt hypogonadisme heeft (laag testosterongehalte) en mannelijke hormoonvervanging, waardoor de kans op volledig herstel van het mannelijk libido groter wordt.

Als een man zijn mannelijk libido snel wil verhogen door hormoonvervangende therapie te nemen, zal hij snel een herstel voelen in zijn fysieke, mentale en seksuele energie.

Bovendien, als een man medicijnen gebruikt die een afname van het libido veroorzaken, kan hij ook met een androloog praten om een combinatie te maken met bepaalde medicijnen om het mannelijk libido te verhogen.

Een androloog kan ook psychotherapie voorschrijven naast een medicamenteuze aanpak, vooral bij een gebrek aan libido als gevolg van psychologische of situationele problemen. Een andere belangrijke richtlijn is het matigen (of volledig elimineren) van alcohol- en drugsgebruik.

Erectiestoornissen: hoe kunnen de prestaties worden verbeterd?

Bij mannen met erectiestoornissen zal de androloog ook nagaan of de stoornis wordt veroorzaakt door hormonale problemen die leiden tot een gebrek aan lust. Als het probleem van de slechte erectie zelfs met hormoonvervangingstherapie blijft bestaan, zullen andere benaderingen nodig zijn.

Een androloog kan wijzen op het gebruik van geneesmiddelen die bekend staan als fosfodiesterase 5-remmers (sildenafil, tadalafil, enz.). Als deze echter niet werken, kunnen penisinjecties, penisrevalidatie, schokgolfbehandeling met lage intensiteit of penisprotheses aangewezen zijn.

Lichaamsbeweging verhoogt mannelijk libido

Lichaamsbeweging draagt bij tot een aantal voordelen voor het lichaam, zoals het terugdringen van chronische ziekten zoals hypertensie, diabetes en obesitas, die nauw verband houden met problemen met het mannelijk libido.

Lichaamsbeweging zal een belangrijke stimulans zijn voor de geslachtsdrift bij mannen en vrouwen, want naast het verbeteren van de bloedsomloop en het cardiovasculaire systeem, zal lichaamsbeweging de afgifte van endorfine stimuleren en het testosterongehalte verhogen.

Een ander punt is dat lichaamsbeweging ook de bloedcirculatie in het genitale gebied, de gebieden met het grootste genot, verbetert, naast het verbeteren van de kwaliteit van de erectie, aangezien stijfheid van de penis nauw samenhangt met een overvloedige bloedtoevoer naar het orgaan.

Bovendien helpt lichaamsbeweging mannen ook hun slaapkwaliteit te verbeteren, wat een directe invloed heeft op libidoproblemen, volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine.

Het is echter allemaal een kwestie van gezond verstand en evenwicht, want te veel lichaamsbeweging kan ook problemen veroorzaken bij seksuele activiteit.

Bij het zoeken naar een androloog zal aandacht voor lichaamsbeweging dus ook deel uitmaken van een therapeutische aanpak om het mannelijk libido te verhogen.

Conclusie

Het vaststellen van een daling van het mannelijk libido kan een grote emotionele impact hebben op een man, evenals op zijn relaties. Daarom is het zoeken van hulp essentieel.

De androloog beoordeelt alle risicofactoren, de medische voorgeschiedenis en de levensstijl, maar zal zeker de beste behandelingsaanbevelingen hebben voor elk individueel geval.

Vergelijkbare berichten